Stralen

Stralen is dé manier om roest, walshuid en oude verflagen te verwijderen. Door te stralen ontstaat een schone en ruwe ondergrond welke een goede basis vormt voor een perfecte eindlaag.

Waar noodzakelijk worden goederen eerst chemisch ontlakt.

Poedercoaten

Het vervolg in het proces is het poedercoaten. Hierbij wordt middels elektrostatisch poederspuiten een door de klant gewenste kleur aangebracht op het materiaal. Naast alle RAL-kleuren zijn structuur en metallic kleuren mogelijk.

Ons kleuren assortiment blijven wij uitbreiden, neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Het opgebrachte poeder wordt samen met het product verhit in een oven (gemoffeld), waardoor de coating vloeit en uithardt. Hierdoor ontstaat een krasvaste en slagharde laag. Door een product te poedercoaten ziet dit er niet alleen mooier uit, ook gaat het langer mee. De coating zorgt ervoor dat roest en krassen geen kans krijgen. Ook is het makkelijk te onderhouden en uitstekend bestand tegen UV-straling.

Niet alleen grote, maar ook kleinere objecten kunnen we poedercoaten. Denk hierbij onder meer aan velgen, motoronderdelen, fietsframes, radiatoren, stalen tafelpoten, deurframes en kozijnen.

Meer informatie over wat we voor u kunnen betekenen en wat het maximale formaat is dat we aankunnen? Neem gerust contact op.